Zonnepaneel Reiniging

Vraag een offerte aan!

Haal het maximale rendement uit uw zonnepanelen

Waarom reinigen ?

Om het rendement van uw zonnepanelen optimaal te behouden is het belangrijk uw installatie regelmatig te laten reinigen. Door weer, wind en uitlaatgassen in de lucht ontstaat er namelijk een vuile laag op uw installatie waardoor zonlicht minder goed door kan dringen.

Wetenschappelijk bewezen : uit het onderzoek van het TNO is gebleken dat zonnepanelen na 1 jaar al een rendementverlies hebben tussen de 4,4% en de 7,7%  in de agrarische sector zelfs tot 20%, dit als gevolg van bevuiling. Wanneer het reinigen van de zonnepanelen nog langer is uitgesteld, dan zal er sprake zijn van een nog hogere percentage aan rendementverlies. Het TNO raad dan ook aan om minstens een keer per jaar de installatie te laten reinigen, bij voorbaat dit te laten doen in het begin van het voorjaar.

All Building Services zorgt ervoor dat uw zonnepaneel uiterst professioneel en nauwkeurig gereinigd wordt.

ZONNEPANEEL REINIGING

U zult niet alleen langer plezier hebben van uw goed onderhouden zonnepanelen. Goed onderhoud zorgt ook voor meer zonne-energie. Zonnepanelen die bedekt zijn met stof, pollen of bladeren leveren immers minder zonne-energie op. Daarnaast is het van belang  om te checken of de panelen nog goed zijn bevestigd en naar behoren werken. Het is daarom zaak om minstens een keer per jaar een reiniging/controle te laten uitvoeren.

Het technische onderhoud van zonnepanelen bestaat uit het nalopen en checken van alle kabels en koppelingen. Ook worden de panelen nagekeken op paneelbreuken. Alleen wanneer u het onderhoud aan uw zonnepanelen serieus aanpakt, zult u het hoogste rendement kunnen ontvangen.

Bent u op zoek naar een betrouwbaar bedrijf voor onderhoud & renovatie aan uw vastgoed?