Installatie rookkanalen

Installatie rookkanalen

All Building Services is Gespecialiseerd in installatie van diverse rookkanalen.

Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen en installeren van zowel rvs flexibel rookkanalen als geïsoleerde dubbelwandige rookkanalen en enkelwandige afvoerdelen. Wij hanteren daarvoor de strenge eisen waaraan een veilig rookkanaal moet voldoen.

Alle materialen waar wij mee werken voor het plaatsen en de installatie van uw rookkanaal voldoen aan de eisen die het bouwbesluit heeft vastgesteld en zijn voorzien van een Europees CE keurmerk.Het is zeer voornaam dat u een goed rookkanaal heeft zodat u veilig uw kachel of haard kunt laten branden.
Het rookkanaal zorgt voor de juiste afvoer van rookgassen. Een goed werkend rookkanaal voorkomt dat u te maken krijgt met schoorsteenbranden of koolmonoxidevergiftiging. Zodra wij het rookkanaal hebben geïnstalleerd sluiten wij de kachel of haard voor u aan zodat u deze direct veilig kunt gebruiken.

Per situatie zal bepaald worden welk rookkanaal er toegepast dient te worden.

All Building Services Duiven

Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Enkelwandig rookkanaal

Is uw schoorsteenkanaal oud en vertoont het een lekkage. De oplossing is het aanbrengen van een rvs flexibele schoorsteenvoering in u schoorsteenschacht zonder sloop- of breekwerk dus u behoudt de originele schoorsteen maar met binnenin een duurzaam schoorsteenvoering.

Een Rvs flexibel rookkanaal verbetert de conditie van het rookkanaal aanzienlijk.

U ondervindt hierbij weinig overlast Het zijn werkzaamheden die vaak binnen 1 dag kunnen worden uitgevoerd. Meteen na installatie van uw rookkanaal wordt uw kachel of haard aangesloten en samen met u door onze medewerker getest. U kunt dus dezelfde dag veilig stoken.

Wanneer dient een rvs flexibel rookkanaal geplaatst te worden ?

  • Indien een oud schoorsteenkanaal gerenoveerd dient te worden
  • Vaak Na een schoorsteenbrand
  • Als na camera-inspectie blijkt dat het huidige schoorsteenkanaal in slechte conditie verkeert
  • Als op de buitenzijde van het schoorsteenkanaal bruine vochtplekken zichtbaar zijn
  • Wanneer u tijdens het gebruik van kachel of haard een rooklucht waarneemt op de bovenliggende verdieping(en) (slaapkamers en/of zolder)

Dubbelwandig rookkanaal

Heeft u geen schoorsteenkanaal maar wilt u toch graag genieten van een sfeervolle haardvuur ? Hierbij is het niet nodig om uw huis volledig te verbouwen. De oplossing: wij monteren een dubbelwandig rookkanaal. Hiervoor moet er vaak geboord worden door de plafonds en vloeren in uw woning.

Bij een verdiepingsvloer van beton gebruiken wij een diamantboor. Uiteraard boren wij met betonboring-apparatuur waarbij stof en water wordt opgevangen zodat uw muren en plafond schoon blijven.
Bij een verdiepingsvloer van hout en het maken van een dakdoorvoer gebruiken wij een schrobzaag.

U ondervindt hierbij weinig overlast. Het zijn werkzaamheden die vaak binnen 1 dag kunnen worden uitgevoerd. Meteen na installatie van uw rookkanaal wordt uw kachel of haard aangesloten en samen met u door onze medewerker getest. U kunt dus dezelfde dag veilig stoken.

Wanneer dient een dubbelwandig rvs rookanaal geplaatst te worden?

  • Indien er nog geen rookkanaal aanwezig is
  • Indien het rookkanaal door het dak verlengd moet worden

Indien een bestaand gemetseld rookkanaal niet meer aan de normen voldoet en niet meer gerenoveerd kan worden.

dakpanreiniging DAKKAPEL REINIGING DAKTECHNIEK GEVELTECHNIEK SCHOORSTEENTECHNIEK ISOLATIE SCHOONMAAK WERKZAAMHEDEN ZONNEPANEEL REINIGING dakpanreiniging van All Building Services uit Duiven. Heeft u storm en/of waterschade aan uw dak? Ons team staat 24 uur per dag klaar om alle denkbare noodreparaties uit te voeren. Binnen 2 uur zijn wij ter plaatse om uw probleem op te lossen. All Building Services is een bedrijf wat gespecialiseerd is in het onderhouden en renoveren van uw vastgoed. Wij hebben een breed assortiment aan diensten voor u beschikbaar, waarmee wij een complete facelift aan uw woning of bedrijfspand kunnen geven. Van Zonnepaneelreiniging tot Schoorsteenvegen, wij staan voor uw klaar. All Building Services is uw partner als u op zoek bent naar: Dakkapelreiniging Daktechniek Geveltechniek Schoorsteentechniek Isolatie Schoonmaak werkzaamheden Zonnepaneel Reiniging dakpanreiniging Wij zijn voornamelijk werkzaam in Arnhem, Duiven, Apeldoorn, Nijmegen, Utrecht, Amersfoort en Doetinchem. Maar ook buiten deze gebieden komen wij graag bij u langs.