Schoorsteen renovatie & reparatie

Schoorsteen renovatie en reparatie

Schade aan uw schoorsteen is vaak prima te repareren of renoveren

All Building services is de expert als het gaat om schoorsteen renovatie!
jaarlijks renoveren wij tussen de 100 en 150 schoorstenen in opdracht van Vve’s, woningbouwcoöperaties, aannemersbedrijven en particulieren.

De buitenkant van de schoorsteen heeft door de jaren heen veel te lijden. Cement neemt vocht op en dat zet vaak uit tijdens vorstperiodes. Het uitzetten en krimpen veroorzaakt vorstschade. Deze schade is vaak prima te repareren, door de buitenkant opnieuw te voegen. Loszittende stenen kunnen over het algemeen weer opnieuw vast gemetseld worden.

Loodslabben en etiketten worden tijdens de renovatie over het algemeen ook vervangen. 2 weken na het voegen word de schoorsteen geïmpregneerd en de bovenplaat gepatineerd. Na deze werkzaamheden is de schoorsteen weer in topconditie en waterafstotend. Uw schoorsteen kan nu weer vele jaren mee.

All Building Services Duiven

Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Zo gaan wij te werk

Stap 1

Voordat wij aan onze werkzaamheden beginnen creëren wij eerst een veilige werkruimte. Voor reparaties maken wij gebruik van speciale nokladders. Voor het renoveren, slopen, en opnieuw opmetselen instaleren wij een speciale schoorsteen steiger.

All Building Services Duiven

Stap 2

We verwijderen eerst de oude voegen met een speciale hakhamer of hoekslijper.

All Building Services Duiven

Stap 3

Het oude lood word vervangen voor nieuw lood. Wanneer het nieuwe lood is geplaatst word de schoorsteen gereinigd d.m.v. heet water onder gepaste druk.

All Building Services Duiven

Stap 4

De schoorsteen word opnieuw gevoegd en de boven plaat word voorzien van een nieuwe stuclaag.

All Building Services Duiven

Stap 5

Twee weken na het voegen en stuccen is de mortel uitgehard, nu kunnen we de schoorsteen waterafstotend maken door het metselwerk te impregneren en de bovenplaat te patineren. Hierna zal de schoorsteen geen vocht meer opnemen,

All Building Services Duiven