Geveltechniek

Onze diensten voor uw gevel
Vraag een offerte aan!

Onze diensten voor uw gevel

Gevelreiniging / impregneren

Dankzij de gevelreiniging van krijgt uw woning of bedrijfspand weer die frisse uitstraling die het verdient, zonder hierbij het voegwerk of de omgeving te beschadigen. Onze medewerkers beschikken over de nodige knowhow en certificaten om iedere klus veilig tot een goed einde te brengen. Zowel bedrijven als particulieren en horeca instellingen kunnen voor een gevelreiniging bij ons terecht.

De gevel kan na de gevelreiniging tevens worden geïmpregneerd zodat nieuw vuil geen kans meer krijgt. Na een gevelreiniging kan uw gevel er gegarandeerd weer jaren tegenaan.

schilderwerk

Niet iedereen laat een professioneel bedrijf zijn of haar gevel schilderen. De gevelwerken houden echter meer werk in dat u op het eerste gezicht zou denken :

 • het eventueel afsteken of afbranden van oude verven, manueel of de decapatie middel.
 • voorbereidingen zoals hogedrukken, ontmossen, dus reinigen (zie gevelreiniging) van de gevel
 • plamuren of cementeren van de scheuren of barsten in de gevel
 • fixeren of primeren van de gevels
 • het aanbrengen van 2 eindlagen

All Building Services neemt graag de kwast van u over.

gevelrenovatie

Bij oudere daken komt het regelmatig voor dat er enkele dakpannen kapot zijn, de panlatten niet goed meer zijn of de nokvorsten gescheurd zijn of los liggen. Met name wanneer de nokvorsten nog in cement liggen, zullen hier op den duur problemen mee ontstaan doordat de specie poreus gaat worden. Hierdoor kan het water doorslaan met lekkage als gevolg, bovendien komen de nokvorsten dan los te liggen.

Echter zijn in de meeste gevallen de dakpannen nog goed en is het zeker niet nodig om alle dakpannen te vernieuwen. U kunt dan aanzienlijk besparen op de kosten van uw dakrenovatie door de oude pannen te hergebruiken. Aanbrengen van een dampdoorlatende folie en nieuwe panlatten is dan een prima oplossing waarmee u weer jarenlang plezier kunt hebben van een betrouwbaar dak tegen een fractie van de kosten die u kwijt bent voor vernieuwing van het complete dak.

dak reparaties

Bij kleine beschadigingen aan oude en monumentale panden is het vaak voldoende de gevel deels te repareren. Scheuren en andere beschadigingen zijn veelal het gevolg van roest. Dit kan voor komen rond de kozijnen (die in vroegere tijden met spijkers of ijzeren ankers in de muur werden bevestigd), of verdiepingsankers.

Wij verwijderen of herstellen het ijzerwerk, om vervolgens zowel het metsel- als het voegwerk weer puntgaaf af te leveren. Indien gewenst, kunnen we bovendien op verschillende manieren wapening aanbrengen. Maar ook voor andere gevelproblemen staan wij met gepast advies voor u klaar.

voegwerken

Na verloop van tijd kan het voegwerk gaan brokkelen. Wanneer dit gebeurt, herstellen wij het voegwerk vakkundig. We bieden alle gangbare mogelijkheden: borstelwerk, doorgestreken voegwerk en knipvoegwerk.

Waar het nodig is kunnen wij tevens scheurherstel in de gevel uitvoeren. Door vervolgens de gevel te impregneren beschermt u uw nieuwe voegwerk.

metselwerken

In de loop van de jaren ontstaat ook vaak schade aan het metselwerk van een gevel. Deze schadepatronen kunnen onder andere ontstaan door vochtintreding en vorstschade, zettingsverschijnselen, mechanische oorzaken, roestende ankers en lateien in de gevel.

Opnieuw is een deskundig oog nodig om de oorzaak van de schade vast te stellen en de juiste reparatiemethode te kiezen. Het heeft bijvoorbeeld weinig zin om een zettingsscheur te herstellen zonder de oorzaak van de zettingen weg te nemen. De scheur zal dan binnen niet al te lange tijd weer terugkomen.

scheurherstel

De wapening van roestvast staal (het zogenaamde spiraalanker) kan achteraf in bestaand metselwerk worden aangebracht. De betreffende voegen moeten daarvoor worden uitgeslepen.

Kenmerken van spiraalankers:

 • De wapening versterkt en stabiliseert het metselwerk op dezelfde manier als betonstaal in betonconstructies.
 • De speciaal ontwikkelde vorm van de spiraalankers garandeert een optimale verbinding tussen de gescheurde muurdelen.
 • Met de bijbehorende ankermortel ontstaat een uitstekende hechting van de spiraalankers met het metselwerk. De mortel wordt in de voegen aangebracht met een spuitpistool voorzien van een brede spuitmond.
 • Door zijn speciale vorm zorgt het spiraalanker voor de nodige flexibiliteit om eventuele beweging van het metselwerk op te vangen.
 • De wapening kan zowel recht als in een hoek aangebracht worden.

spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie kan je het energieverbruik van je huis omlaag brengen en je huis tegelijkertijd veel comfortabeler maken. Met spouwmuurisolatie wordt je huis in de winter minder koud en in de zomer minder warm.

Een geïsoleerde gevel houdt in de winter warme lucht binnen. Je huis wordt daarom minder snel koud. In de zomer houdt een geïsoleerde gevel de warmte buiten en blijft je huis juist lekker koel. Spouwmuurisolatie zorgt dus voor meer wooncomfort.

Op tijd je gevel laten reinigen, repareren en impregneren zorgt ervoor dat je huis er weer jarenlang tegenaan kan.

GEVEL RENOVATIE

Gevelrenovatie is een onderschat onderdeel van het onderhoud aan uw huis. Regelmatig zie je langs de straat volledige gevels en wanden die vervallen zijn. Eigenlijk is dit een doodzonde een gebouw waarbij gevelrenovatie een makkelijke uitkomst kan bieden.

Het is belangrijk dat de gevelrenovatie bijtijds wordt uitgevoerd. Het is namelijk zo dat als de wand begint te vervallen het enkel van kwaad tot erger gaat. De eventuele reparatie zal dan een stuk duurder worden dan wanneer u het zo snel mogelijk professioneel laat oplossen. Bij vervallen gevels en muren kunt u denken aan:

 • Scheuren in het metselwerk
 • Voegen die verdwijnen
 • Voegen die scheuren
 • Pleister dat verdwijnt
 • Zure regen die in de stenen vreet

Bent u op zoek naar een betrouwbaar bedrijf voor onderhoud & renovatie aan uw vastgoed?