Isolatie

Vraag een offerte aan!

All Building Services zorgt ervoor dat uw isolatie uiterst professioneel en nauwkeurig aangebracht wordt.

ISOLATIE

De besparing die gerealiseerd kan worden door het aanbrengen van dakisolatie wordt nogal eens onderschat. Zeker wanneer u de ruimte onder het dak ook verwarmt, denk aan een slaapkamer op zolder of een plat dak van een aanbouw, dan is dakisolatie aan te bevelen. De besparing loopt dan al snel in de honderden euro’s per jaar.

Het loont dus de moeite te (laten) onderzoeken of dakisolatie in uw woning kan worden toegepast en zo ja, in welke vorm en met welke materialen. Het is zeer belangrijk dat het isolatiemateriaal op de juiste wijze wordt aangebracht. Verkeerde toepassing kan houtrot van uw dak veroorzaken!

Voor de isolatie van een dak kunt u kiezen uit een groot aantal materialen. De isolatiewaarde van het materiaal (de zogenaamde R-waarde) hangt af van de dikte en het materiaal. Wij adviseren u welk materiaal de beste isolatieprestatie voor uw woning levert. De keuze voor het juiste dakisolatiemateriaal is onder andere afhankelijk van alle materialen waaruit het dak van uw woning is opgebouwd.

Onze diensten voor uw dak

spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie kan je het energieverbruik van je huis omlaag brengen en je huis tegelijkertijd veel comfortabeler maken. Met spouwmuurisolatie wordt je huis in de winter minder koud en in de zomer minder warm.

Een geïsoleerde gevel houdt in de winter warme lucht binnen. Je huis wordt daarom minder snel koud. In de zomer houdt een geïsoleerde gevel de warmte buiten en blijft je huis juist lekker koel. Spouwmuurisolatie zorgt dus voor meer wooncomfort.

bodemisolatie

Bij bodemisolatie zorgt de ruimte tussen het bodemmateriaal ervoor dat het vocht naar beneden wordt afgevoerd. Zo blijft de bovenkant en de rest van de kruipruimte is altijd droog en gaat er geen warmte verloren. Bodemisolatie wordt voornamelijk toegepast in vochtige kruipruimtes, vandaar dat het ook wel kruipruimte isolatie wordt genoemd.

Vocht en kou in huis zorgen voor veel ongemak en verminderd het comfort van uw woning. Zo kunt u last hebben van schimmelplekken achter meubels, een vloer die koud aanvoelt en een muffe lucht in huis. En wat te denken van de schade die vocht in uw kruipruimte kan veroorzaken, zoals betonrot en corrosie van uw leidingen.

dak renovatie pannendak

Dakisolatie kan op meerdere manieren worden aangebracht, dakisolatie met pur-schuim aan de binnen- of buitenzijde van het dak komt het vaakste voor. Het dak van een woning is één van de grootste warmteverliesgevende bronnen in een woning. Via het dak gaat er ongeveer 30% aan warmte verloren. Een goede dakisolatie is dus een vereiste voor iedere woning.

Dakisolatie aan de buitenzijde
Dakisolatie aan de buitenzijde komt veel voor bij nieuwbouwwoningen. Tijdens de bouw van de woning wordt er op het dak een naadloze polyurethaan isolatielaag aangebracht. Na het aanbrengen van deze isolerende laag kunnen de panlatten en dakpannen worden aangebracht. Uiteraard is dit ook mogelijk bij bestaande woningen maar dit vergt een behoorlijk investering, dakisolatie aan de binnenzijde is dan ook een logischere optie.

Dakisolatie aan binnenzijde
Dakisolatie aan de binnenzijde van het dak is de meest voorkomende vorm van dakisolatie. Hierbij wordt er aan de binnenkant van het dak een laag polyurethaan aangebracht. Polyurethaan (of PUR) staat bekend om haar hoge isolatiewaarden en wordt naadloos tegen de binnenzijde van het dak gespoten. Dakisolatie aan de binnenzijde is mogelijk als het een schuin dak betreft.

Zoldervloerisolatie
All Building Serivces heeft ook over een alternatief voor dakisolatie, het isoleren van uw zoldervloer. Het voordeel van zoldervloerisolatie t.o.v. dakisolatie is dat het een kleinere ingreep betreft. Deze manier van isoleren is zeer geschikt wanneer u uw zolderverdieping niet als woonruimte wordt gebruikt.

Bent u op zoek naar een betrouwbaar bedrijf voor onderhoud & renovatie aan uw vastgoed?